martes, 11 de marzo de 2014

Muntar el Cavall

Avui parlarem de muntar i desmuntar el cavall, però no ho explicaré tècnic, sinó que intentaré que sigui més un consell o una anèctoda.

"Quan entres a pista i comences a preparar el cavall per pujar-hi, veuràs que lo primer que tens que fer és apretar la <cincha>. Un cop apretada (pels dos costats), et fiques bé els estreps.
No et preocupis si després, quan puges, veus que els estreps no són la teva mida, els pots cambiar.
Pensa que pel costat esquerre tens que pujar, així que fique'l dos punts més llarg del que seria la mida aproximada. (un consell: Enrecorde't de que la mida d'un estrep aproximat a la mida correcte de la teva cama, es del teu braç sencer.)

Quan hagis apretat cincha, ficat correctament els estreps i hagis passat les regnes pel coll del cavall (i t'hagis preparat tu amb el casc i tot), ja pots pujar.
CONSELL: per pujar va bé agafar-se a la crinera del cavall, apart de les regnes.

Un cop amunt, tens que tornar a apretar cincha (és una mida de seguretat) i tornar a mirar si els estreps et van ver (recorda: els estreps tenen que estar a la mateixa mida els dos.) Un consell és que per veure si realment es van bé, es fer pas i anar aixecan-te per veure si són molt curts o molt llargs. (recorda que si l'estrep que has ficat quan estaves a baix del cavall està correcte, ficar l'estrep amb el que has pujat a la mateixa altura)."

Si ja has apretat cincha (quan estaves abaix i quan estaves a dalt), has mirat si van bé els estreps (els dos a la mateixa altura) i t'has preparat correctament (t'has ficat el casc, l'armilla, els guants, les botes o els botins..)..
JA ESTÀS LLEST PER COMENÇAR!!! :D


A la pròxima entrada; desmuntar el cavall.
Puntueu i comenteu els videos (si teniu dubtes, voleu consells, etc.. CoMeNtEu!!)
LARA

No hay comentarios:

Publicar un comentario